Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

ERA Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

trending

“Sorry Naik Lori, Rampas Cintaku” - Dua Drama Asli Tempatan Sulung Terbitan Malaysia Bakal Tayang Di iQiyi

Wah tak sabarnya!
09 Jun 2022, 04:18 PM

iQiyi International, penyedia perkhidmatan penstriman video Asia kembali dengan kandungan yang istimewa apabila melancarkan dua drama original tempatan, Sorry Naik Lori dan Rampas Cintaku.

Kedua-dua drama ini akan dilancarkan secara global dan disiarkan secara eksklusif di platform iQiyi pada lewat tahun ini.

Malah, iQiyi tidak terlepas untuk memberi peluang kepada mereka untuk bertemu dengan bintang kegemaran mereka di set penggambaran malah turut terlibat dalam drama itu sendiri.

“sorry naik lori, rampas cintaku” - dua drama asli tempatan sulung terbitan malaysia bakal tayang di iqiyi

Menariknya, TikTok berkolaborasi dengan iQiyi melancarkan “Cabaran Peragaan iQiyi” (iQiyi Catwalk Challenge) untuk mencari 5 pemenang bertuah yang akan muncul dalam drama Sorry Naik Lori, serta memenangi ganjaran wang tunai RM500.

Tempoh peraduan adalah dari 5 sehingga 12 Jun. Maklumat lanjut akan dipaparkan di akaun TikTok dan Instagram rasmi iQiyi. 

“sorry naik lori, rampas cintaku” - dua drama asli tempatan sulung terbitan malaysia bakal tayang di iqiyi

Menurut Dinesh Ratnam, Pengurus Besar iQiyi Malaysia, Singapura dan Brunei, iQiyi sentiasa memenuhi permintaan para pelanggan yang mahukan lebih kandungan tempatan melalui platform penstriman tersedia.

“Kaedah penstriman OTT terus menjadi pilihandan permintaan bagi kandungan Asia di rantau ini adalah sangat tinggi. Oleh itu, iQiyi komited untuk terus menyediakan hiburan Asia berkualiti tinggi kepada para penonton di samping memberi pengalaman tontonan luar biasa dan berkualiti.

“Perkara asas yang menyokong kami dalam membawakan pengalaman hiburan terbaik di Malaysia adalah tumpuan kami dalam memastikan bekalan kandungan tempatan yang mencukupi. Sejak iQiyi menceburi pasaran tempatan pada tahun 2020, kami telah mendapatkan hak lesen drama tempatan terbesar daripada rakan-rakan kerjasama kami, iaitu Media Prima dan Astro. Langkah penerbitan drama original sulung merupakan satu lagi kejayaan dan kami akan untuk terus melabur untuk  memperkembangkan lagi ekosistem kandungan tempatan kita,” katanya.

Berikut merupakan sinopsis bagi dua drama tempatan yang akan ditayangkan eksklusif di iQiyi:

Sorry Naik Lori 
Drama yang diterbitkan dengan kerjasama firma penerbitan tempatan terkenal Tsar Asia, Sorry Naik Lori menampilkan kisah suami isteri dunia moden yang dipaparkan dalam bentuk drama berunsur jenaka. Drama ini menyusuri kisah hidup Khairul, seorang pemandu lori muda yang tinggal di Pulau Pinang, dan isterinya Nadia, seorang suri rumah. Nadia memendam impian untuk menjadi personaliti berpengaruh di media sosial. Pada satu hari, satu daripada video Nadia di sebuah restoran yang dikongsikannya di NikNok menjadi viral dan menaikkan namanya di media sosial. Tak lama kemudian beliau menerima tawaran daripada sebuah agensi mencungkil bakat. Sementara itu, azam Khairul mendapatkan pendapatan tambahan dihalang oleh beberapa orang pembuli di tempat kerjanya. Semua ini menimbulkan ketegangan dalam hubungan dan menyebabkan Khairul rasa serba kekurangan. Dibarisi pelakon terkenal termasuk Nazim Othman, Ruhainies, Tajul, Nafiz Muaz, Sheila Mambo, Asha Zainul dan Ahmad Saffuan, Sorry Naik Lori pasti mencuit perhatian penonton dengan jalan cerita dan aksi yang tidak diduga. Penggambaran dijalankan di pelbagai lokasi di seluruh negara, justeru para peminat di semua negeri juga pasti tertarik dengan budaya tempatan yang dipaparkan dalam drama ini. 

Rampas Cintaku 
Karya hasil kerjasama dengan firma penerbitan tempatan terkenal MIG Productions, Rampas Cintaku dibintangi oleh Afieq Shazwan, selebriti tanah air popular Fasha Sandha, Zarul Husin dan Ady Mohammad. Kisah romantik seram ini diadaptasi daripada novel dengan jalan cerita di luar kelaziman. Rampas cintaku berkongsi kisah Riz, jejaka muda yang terdesak untuk keluar dari kemelut hutang, kemiskinan dan gangguan Ah Long. Beliau membuat keputusan bekerja di kelab malam untuk gaji lebih tinggi, Di situ, beliau bertemu dengan ahli perniagaan wanita kaya dan terbilang bernama Datin Safieya. Walaupun sudah berkahwin dengan Dato Jeffri, Datin Safieya menggoda Rizal dan menjanjikannya kehidupan mewah sekiranya sanggup menjadi teman lelakinya. Dengan jalan cerita berliku, Rampas Cintaku pasti membuatkan penonton berdebar dan tertanya-tanya apakah yang akan berlaku seterusnya.

Jangan lupa saksikan secara eksklusif dua drama tempatan Sorry Naik Lori dan Rampas Cintaku, hanya di iQiyi dan sertai peraduan di TikTok, “Cabaran Peragaan iQiyi” (iQiyi Catwalk Challenge) serta berpeluang untuk memenangi wang tunai dan muncul di drama tersebut.


 

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

{{related.name}}

{{related.name}}