Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

ERA Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

tips dua posen

Ini Caranya Nak Pastikan Rumah Korang Selamat Walaupun Korang Tinggalkan Rumah Lama!

Rebut promosi Tahun Baru Cina LOCKIN!
11 Jan 2023, 09:54 AM

Artikel ini ditaja oleh LOCKIN Malaysia

lindungi rumah dari perompak ketika bercuti

Kredit: Billion Photos/Shutterstock & lifeforstock/freepik; Edit: ERA

Ramai yang akan ambil peluang cuti perayaan untuk pergi bercuti atau balik kampung. Iyalah, cuti panjang, takkan nak duduk rumah je kan? Tambahan pula public holiday, dah tentulah sekolah pun cuti.

Perayaan paling hampir tentunya Tahun Baru Cina, tak lama dah guys. Korang ada plan nak pergi mana-mana tak? Rugilah kalau tak rebut peluang bercuti yang tak selalu datang ni.

Tapi setiap kali nak pergi bercuti atau tinggalkan rumah untuk tempoh masa lama, mesti akan terdetik perasaan risau kalau rumah dipecah masuk. Iyalah sedangkan time ada orang kat rumah pun pencuri berani pecah masuk dan ada pula yang selamba je buat macam rumah sendiri, park kereta terang-terang semasa merompak! Inikan pula time takde orang kat rumah...

Nanti dulu! Jangan panik.

Korang boleh lindungi rumah daripada dipecah masuk dengan cara install kunci keselamatan LOCKIN

Lockin Malaysia kunci pintu pintar digital

Kredit: LOCKIN Malaysia

Berita baik untuk korang, sempena Tahun Baru Cina ni, LOCKIN mengadakan Promosi Tahun Baru Cina! Ada diskaun Too Happy yang korang kena rebut!

Korang boleh dapatkan kunci LOCKIN pada harga promosi ni:

⚡LOCKIN Smart Lock X1, harga biasa RM2400, kini hanya 𝗥𝗠𝟭𝟵𝟴𝟴!!! *
⚡LOCKIN Smart Lock S30Pro, harga biasa RM3300, kini hanya 𝗥𝗠𝟮𝟲𝟴𝟴!!! *

*dengan 2 tahun waranti produk
*tertakluk pada terma dan syarat

 

promosi tahun baru cina lockin

Kredit: LOCKIN Malaysia

Jimat banyak tu guys! Cepat, rebut tawaran menarik ni SEKARANG dengan mengisi maklumat diri korang kat sini 👉 https://bit.ly/3k0QXBH.

Pastikan korang gunakan kod promosi ‘LOCKINASTRO’. Ada hadiah istimewa berupa baucar HWC coffee bernilai RM20 menanti korang!

Dengan LOCKIN, Nak Tinggalkan Rumah Lama-Lama Pun Tiada Masalah! 

Kunci pintu rumah teknologi pintar LOCKIN Malaysia memberikan korang keselamatan dan ketenangan fikiran.

Sebabnya, ia adalah satu-satunya kunci pintu rumah pintar pertama di Malaysia yang korang boleh dapatkan secara langgaran bulanan serendah RM49 sebulan dan ada insurans sehingga RM10,000 setiap tahun kalau rumah korang dipecah masuk!

Kunci pintu pintar berteknologi tinggi LOCKIN ni anti pecah masuk dan jadikan rumah korang lebih selamat dengan adanya ciri-ciri terbaik termasuklah:

6 pilihan mod 

Ada 6 mod yang korang boleh pilih untuk buka pintu rumah korang iaitu menggunakan cap jari, PIN, 1-time password, bluetooth menggunakan app, kad NFC dan kunci.

Diperbuat daripada panel aloi aluminium berkualiti tinggi

Menjadikannya tahan lasak dan anti pecah untuk melindungi rumah korang dari dipecah masuk.

Aplikasi Mijia 

Kunci ini turut menyokong akses dari ribuan peranti Mijia.

Satu app untuk semua 

Kunci pintu pintar ini boleh dihubungkan dengan satu aplikasi yang memberi pelbagai info termasuklah status pintu, pengurusan password dan maklumat berapa kali pintu telah dibuka.

Perlindungan keselamatan 6 lapisan 

Kunci pintu digital pintar LOCKIN dilengkapi dengan pembuka induksi berganda, kotak hitam tahan lasak, ada tombol kecemasan dan ada encryption chip serta anti-peep fake code.

lock pintu rumah Lockin Malaysia

Kredit: LOCKIN Malaysia

Menarik, kan?

Korang boleh pasang lock pintar LOCKIN ni kat rumah korang dengan cara pembelian one-time atau pembelian secara ansuran bulanan. Untuk kedua-dua pembelian ini, korang akan dapat:

  • Pemasangan percuma
  • 5 tahun Waranti produk
  • Servis atau baik pulih di rumah
  • Perlindungan insurans sekiranya rumah korang dipecah masuk sehingga RM10,000 setiap tahun

Untuk Korang Yang Nak Tinggalkan Rumah Tu, Jom Check Out Tips Untuk Lindungi Rumah Korang 

Ini antara perkara yang boleh menarik perhatian penjenayah kat rumah korang. So, sebagai langkah keselamatan, make sure korang elakkan daripada melakukan perkara-perkara ni:

#1 Show off kekayaan di media sosial

 

Tak perlu cerita semua di media sosial. Berapa banyak duit simpanan, kat mana korang simpan atau apa gajet latest yang korang beli. Jangan ingat perompak takde media sosial tau!

#2 Rumah nampak macam ditinggalkan lama

Selalulah tebas rumput yang dah meninggi, kemas kawasan depan rumah, hentikan langganan akhbar dan janganlah biarkan gelap sepanjang malam atau sepanjang korang tinggalkan rumah.

#3 Barang berharga jelas kelihatan

Konsep dia mudah je, kalau korang boleh nampak barang berharga dari luar, sudah pasti perompak pun boleh nampak barang korang tu. Jadi, kenalah simpan barang-barang mahal seperti kasut berjenama, kelengkapan rumah bernilai ribuan ringgit atau aksesori kereta di tempat tersorok.  

#4 Selalu biarkan rumah tak berkunci

Senang cerita, jangan take for granted. Semua perkara korang ambil mudah termasuk bab kunci rumah. Biarpun nak keluar sekejap, jadikan amalan untuk kunci pintu dan pagar luar.  

#5 Takde kawalan keselamatan ekstra

Bukan sekadar guna kunci sedia ada, tambahkan keselamatan dengan menggunakan mangga ekstra di pagar rumah. Korang juga boleh install penggera keselamatan dan kamera kawalan 24 jam.

Nak lebih tenang, korang install je kunci keselamatan LOCKIN.

Bila semua kaedah kawalan dah kita buat, dah tentu hati lebih tenang.

So guys, apa tunggu lagi? Korang check out je laman web LOCKIN untuk info lanjut!

 

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

{{related.name}}

{{related.name}}