Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

ERA Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

tips dua posen

Rumah Jadi Target Perompak? Elak Daripada Lakukan 5 Perkara Ni! Bahaya Weh!

Memang tak tenang dibuatnya...
18 Oct 2022, 05:43 PM

Artikel ini ditaja oleh LOCKIN Malaysia

perompak pecah masuk rumah

Kredit: jcomp/freepik

Jika dulu perompak selalunya akan pecah masuk time tiada orang di rumah atau pada waktu tengah malam ketika penghuni sedang lena. Tetapi sejak kebelakangan ini perompak dah makin berani.

Ada yang pecah masuk ketika penghuni berada di dalam rumah, sedang menikmati makan malam. Ada pula yang selamba je buat macam rumah sendiri. Park kereta terang-terang semasa merompak!

Aduh! Risaunya!

Iyalah, rumah tempat kita berlindung, senang-senang je jadi target perompak. Nak tinggal kat rumah seorang-seorang pun takut, nak tinggalkan rumah tanpa penghuni pun risau.

Nanti dulu! Jangan panik.

Ada cara yang kita boleh lakukan untuk melindungi rumah daripada dipecah masuk!

Macam mana nak elak rumah jadi target perompak? 

Menurut polis, perompak ini aim rumah mewah, tanpa penggera dan kamera kawalan keselamatan. Jadi untuk elak rumah korang menjadi sasaran penjenayah, korang janganlah buat perkara-perkara ni:

#1 Show off kekayaan di media sosial

 

Tak perlu cerita semua di media sosial. Berapa banyak duit simpanan, kat mana korang simpan atau apa gajet latest yang korang beli. Jangan ingat perompak takde media sosial tau!

#2 Rumah nampak macam ditinggalkan lama

Selalulah tebas rumput yang dah meninggi, kemas kawasan depan rumah, hentikan langganan akhbar dan janganlah biarkan gelap sepanjang malam atau sepanjang korang tinggalkan rumah.

#3 Barang berharga jelas kelihatan

Konsep dia mudah je, kalau korang boleh nampak barang berharga dari luar, sudah pasti perompak pun boleh nampak barang korang tu. Jadi, kenalah simpan barang-barang mahal seperti kasut berjenama, kelengkapan rumah bernilai ribuan ringgit atau aksesori kereta di tempat tersorok.  

#4 Selalu biarkan rumah tak berkunci

Senang cerita, jangan take for granted. Semua perkara korang ambil mudah termasuk bab kunci rumah. Biarpun nak keluar sekejap, jadikan amalan untuk kunci pintu dan pagar luar.  

#5 Takde kawalan keselamatan ekstra

Bukan sekadar guna kunci sedia ada, tambahkan keselamatan dengan menggunakan mangga ekstra di pagar rumah. Korang juga boleh install penggera keselamatan dan kamera kawalan 24 jam.

Bila semua kaedah kawalan dah kita buat, dah tentu hati lebih tenang.

Nak lebih selamat, korang install je sistem keselamatan rumah macam kunci pintu pintar LOCKIN.

Tingkatkan keselamatan rumah dengan kunci pintu sekuriti rumah LOCKIN Malaysia!

Lockin Malaysia kunci pintu pintar digital

Kredit: LOCKIN Malaysia

Kunci pintu rumah teknologi pintar LOCKIN Malaysia memberikan korang keselamatan dan ketenangan fikiran.

Sebabnya, ia adalah satu-satunya kunci pintu rumah pintar pertama di Malaysia yang korang boleh dapatkan secara langgaran bulanan serendah RM49 sebulan dan ada insurans sehingga RM10,000 setiap tahun kalau rumah korang dipecah masuk!

Kenapa korang kena pasang kunci keselamatan rumah LOCKIN Malaysia ni?

Kunci pintu pintar berteknologi tinggi LOCKIN ni anti pecah masuk dan jadikan rumah korang lebih selamat dengan adanya ciri-ciri terbaik termasuklah:

6 pilihan mod 

Ada 6 mod yang korang boleh pilih untuk buka pintu rumah korang iaitu menggunakan cap jari, PIN, 1-time password, bluetooth menggunakan app, kad NFC dan kunci.

Diperbuat daripada panel aloi aluminium berkualiti tinggi

Menjadikannya tahan lasak dan anti pecah untuk melindungi rumah korang dari dipecah masuk.

Aplikasi Mijia 

Kunci ini turut menyokong akses dari ribuan peranti Mijia.

Satu app untuk semua 

Kunci pintu pintar ini boleh dihubungkan dengan satu aplikasi yang memberi pelbagai info termasuklah status pintu, pengurusan password dan maklumat berapa kali pintu telah dibuka.

Perlindungan keselamatan 6 lapisan 

Kunci pintu digital pintar LOCKIN dilengkapi dengan pembuka induksi berganda, kotak hitam tahan lasak, ada tombol kecemasan dan ada encryption chip serta anti-peep fake code.

lock pintu rumah Lockin Malaysia

Kredit: LOCKIN Malaysia

Menarik, kan?

Korang boleh pasang lock pintar LOCKIN ni kat rumah korang dengan cara pembelian one-time atau pembelian secara ansuran bulanan. Untuk kedua-dua pembelian ini, korang akan dapat:

  • Pemasangan percuma
  • 5 tahun Waranti produk
  • Servis atau baik pulih di rumah
  • Perlindungan insurans sekiranya rumah korang dipecah masuk sehingga RM10,000 setiap tahun

Chup! Korang nak lebih lagi? LOCKIN ada berita baik untuk korang! Bulan ni adalah ulang tahun LOCKIN Malaysia jadi bagi meraikan bersama, tawaran hebat telah disediakan seperti berikut:

promosi ulang tahun pertama lockin

Kredit: LOCKIN Malaysia

  • Nikmatilah promosi Beli 1 dan dapatkan unit kedua dengan harga diskaun 50 peratus! Korang boleh campur dan padankan mana-mana produk LOCKIN yang terpilih, termasuklah lock pintar ataupun washer dryer.
  • Selain waranti 5 tahun, korang boleh dapatkan tambahan 5 tahun waranti lagi dengan hanya tambahan RM1 sahaja!
  • Bukan tu je, korang boleh menang 1 unit lock pintar LOCKIN yang berharga RM2,400 dengan menyertai peraduan di media sosial LOCKIN.

Make sure korang stay tuned kat Facebook & Instagram LOCKIN Malaysia tau! Tertakluk pada terma dan syarat.

peraduan media sosial lockin

Kredit: LOCKIN Malaysia

Istimewa untuk pelanggan Astro, ada promo eksklusif untuk korang. Korang pergi je kat lockin.com.my, klik kat “I’m interested”, isi maklumat diri dan masukkan reference code ‘LOCKINASTRO’ untuk dapatkan hadiah istimewa!

So guys, apa tunggu lagi? Korang check out je laman web LOCKIN untuk info lanjut!

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

{{related.name}}

{{related.name}}