Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

ERA Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

tips dua posen

Minuman Berbuka Puasa & Hari Raya Berasaskan Buah-Buahan Yang Korang Kena Try

Dahlah sedap, berkhasiat pula tu!
14 Apr 2022, 04:00 PM

Artikel ini ditaja oleh WonderLab Offical

Minuman Vitamin WonderDewi Dalam Pouch Dan Box

Kredit: user18526052, jcomp & lookstudio/Freepik

Bila masuk je bulan Ramadan, memang tak dapat lari daripada soalan “korang berbuka apa je hari ni?”. Ialah bila dah seharian berpuasa, dah tentu macam-macam makanan dan minuman terbayang kat fikiran. Semuanya pun nampak sedap.

Sambil-sambil korang fikir nak buka apa hari ni, jom check out 7 idea minuman berbuka puasa yang korang boleh try. Nak hidang untuk tetamu masa hari raya pun boleh. Sedap, refreshing, mudah disediakan dan menyihatkan.

7 Idea Minuman Untuk Berbuka Puasa Berasaskan Buah-Buahan

Time puasa ni, semua pun nampak sedap kan? Tetapi kita kenalah pandai-pandai pilih makanan dan minuman berkhasiat. Apa yang kita makan dan minum masa berbuka sangat penting agar kita kekal bertenaga dan sihat sepanjang Ramadan. Barulah tak lesu nak solat terawih!

Paling penting tentunya kena pastikan keperluan gizi dan nutrisi harian dipenuhi. Selain karbohidrat dan protein, korang kenalah pastikan badan korang cukup keperluan vitamin, mineral dan serat yang boleh diperolehi daripada buah-buahan. Ni kita orang share minuman berasaskan buah-buahan yang korang boleh cuba. Korang dah ready ke belum? Jom check out:

#1 Susu Kurma 

Jus kurma susu ni paling popular time bulan puasa. Senang nak buat dan khasiatnya banyak, sedap dan mengenyangkan pula tu. Selain berbuka, korang boleh minum time sahur. Nak lebih kenyang, korang tambahlah sesudu dua oat dan blend sekali dengan susu dan kurma.

#2 Soda Herb 

Kalau korang sukakan air yang sedikit masam, korang boleh try Soda Herb. Memang refreshing guys! Rasa masam dan masin bergabung dalam mulut. Secawan tak cukup!

#3 Coconut Shake Gula Melaka

Nak minum coconut shake tak perlu susah-susah drive sampai Melaka, korang boleh buat sendiri. Senang je. Nak lagi umphhh korang letak gula melaka sebelum atau selepas korang tuang air dalam gelas. Nak blend sekali pun boleh.

#4 Mango Shake 

Make sure korang guna mangga yang manis, barulah mantap rasa mango shake korang.

#5 Koktel buah-buahan 

Selain guna buah naga, mangga dan laici, korang boleh je ganti dengan buah lain yang korang suka seperti buah nanas, longan, tembikai, epal dan peach.

#6 Jus Nanas Laici Dengan Biji Selasih 

Untuk korang yang suka dengan nanas, bolehlah try buat minuman ni. Bukan sahaja sedap tetapi rasanya fresh dan sesuai sangat untuk berbuka puasa atau dihidang pada tetamu hari raya nanti.

#7 Minuman Perisa Kurma dan Nanas 

Nak lagi mudah tetapi kaya dengan khasiat buah-buahan? Korang boleh dapatkan Minuman Vitamin WonderDewi-C Perisa Kurma dan Nanas. Minuman ni diperbuat daripada jus nanas dan kurma sebenar tanpa tambahan gula putih mahupun perasa serta warna tambahan.

Selain tinggi serat dan vitamin C, Minuman Vitamin WonderDewi-C Perisa Kurma dan Nanas mengandungi 500mg vitamin C + 5mg zink yang baik untuk sistem keimunan dan penyerapan zat besi. Ianya juga meningkatkan tenaga yang sangat korang perlukan untuk kekal aktif sepanjang bulan Ramadan ni.

Kat mana boleh beli Minuman Vitamin WonderDewi-C Perisa Kurma dan Nanas? 

So, apa tunggu lagi? Jomlah dapatkan Minuman Vitamin WonderDewi-C Perisa Kurma dan Nanas kat website WonderLab. Korang boleh dapatkannya dalam bentuk pouch atau inner box yang mengandungi 6 pek. Dan sempena hari raya ni, ada kotak lengan edisi terhad juga tau. Bolehlah korang jamu jiran dan tetamu dengan minuman ohsem ni.  

Minuman Vitamin WonderDewi Dalam Pouch Dan Box

Kredit: WonderLab Official

Nak lagi menarik? Korang rebut je promosi raya Minuman Vitamin WonderDewi-C Perisa Kurma dan Nanas. Berbaloi guys! Bolehlah korang beli banyak-banyak untuk Ramadan dan raya ni dan kongsi dengan kawan-kawan dan keluarga!

Hubungi ejen WonderLab atau layari wonderlab.com.my atau WonderLabOfficial di Facebook dan Instagram untuk info lanjut.

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

{{related.name}}

{{related.name}}