Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

ERA Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

lagu fyp era

Artis Baru Baek ERA Disember 2021: Bibi Qairinaa

Artis Baru Baek ERA Disember 2021: Bibi Qairinaa
14 Dec 2021, 04:09 PM

artis baru baek era disember 2021: bibi qairinaa

Bibi Qairina, atau nama penuhnya Bibi Nur Qhairina binti Abu Bakar, merupakan seorang penyanyi baru dalam industri muzik tanah air. Bibi Qairina merupakan remaja yang berpengaruh di laman sosial. Bibi Qairina mempunyai lebih 1.8 juta pengikut di laman Instagram dan lebih 500 ribu pengikut di YouTube. Bibi Qairina dikenali melalui video-video yang dimuatnaik di YouTube seperti video nyanyian, video perkongsian, serta video permainan dan cabaran atas permintaan pengikut- pengikutnya.

Bakat Bibi Qairina dicungkil melalui single pertamanya iaitu ‘Sokmed’ pada November 2019 dan mendapat sambutan. Kini, Bibi Qairina tampil dengan single ‘Ubah Ubah’ ciptaan Ezra Kong & A.Ramlee. Bibi Qairina yang juga merupakan anak kepada bekas penyanyi dangdut era 90-an, Tylla Syakila ini tidak berputus asa dan ingin terus menyerlahkan bakatnya di usia muda. Single ‘Ubah Ubah’ yang berentak pop ini dikira sangat sesuai dengan Bibi Qairina yang berpewatakan ceria dan masih dalam golongan usia remaja. Ini merupakan sebuah peluang keemasan buat Bibi Qairina kerana dapat bekerjasama dengan komposer dan penulis lirik yang hebat iaitu Ezra Kong dan A. Ramlee.

Muzik video rasmi lagu Ubah Ubah dilancarkan pada 8 November 2021 di laman YouTube MVM Music. Video muzik ‘Ubah Ubah’ juga menampilkan Asyraf Rozami, yang sentiasa digandingkan Bersama Bibi Qairina dalam kebanyakan video mereka di YouTube.

Lagu ‘Ubah Ubah’ dari Bibi Qairina boleh mula didengarkan di semua digital platform seperti Spotify, Apple Music, Deezer, Joox, KKBox, YouTube Music serta iTunes. Ikuti perkembangan Bibi Qairina melalui pautan media sosial Instagram @bibiqairina @mvm_production dan di laman web rasmi www.rusamvm.com.

 

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

{{related.name}}

{{related.name}}